producent Cenote oferuje najwyższej jakości tequilę, wytwarzaną w 100% z niebieskiej agawy. Każde z wydań inspirowane jest pięknem Półwyspu Jukatan, a także spektakularnymi sieciami wodnych jaskiń i kraterów. Do produkcji napoju marka wykorzystuje wodę, płynącą u podstawy wulkanu Jalisco. Na dodatek zostaje ona oczyszczona filtrami węglowymi z jonami srebra. Weber Blue Agawa zbierana jest po osiągnięciu dojrzałości, w wieku minimum 6/7 lat z nizinnego regionu Jalisco w Meksyku.
Edycja Cristalino Anejo destylowana jest przez sieć połączonych ze sobą miedzianych kostek destylacyjnych oraz alembiku ze stali rdzoodpornej, co pozwala uzyskać tequili autentyczny,
naturalny charakter. Mistrz Destylacji producenta Arturo Fuentes każdorazowo wyszukuje oryginalnych metod produkcji trunków, które osiągane są unikatowymi sposobami, niemożliwymi do powtórzenia nigdzie indziej.
Tequila leżakuje rok w beczkach z amerykańskiego dębu, przez co eksponuje się transparentną barwą z delikatnymi, słomkowymi refleksami. W aromacie nuty gotowanej agawy harmonijnie uzupełniają się z pikanterią niuansów drzewnych. Na podniebieniu bardzo złożona, przywołująca w smaku tony wanilii, przypraw i eleganckiej czekolady. Finisz rozgrzewający, nakłaniający do kolejnych degustacji.
Cenote Cristalino Anejo najlepiej serwować w czystej postaci, z ewentualnym dodatkiem soli i cytryny. Dobrze sprawdzi się także jako składnik wielu najróżniejszych koktajli.
Zwieńczeniem jest atrakcyjny projekt butelki, z zaciskowym zamknięciem, które nadzwyczajnie broni zawartość przed zbyt sporym napowietrzeniem. Nieprzeciętna jako opcja prezentowa.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Tequila cristalino anejo 40% 0,7l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.