Nowość na polskim rynku! Kasama jest rumem w europejskim stylu - jego lekki profil i hiszpański temperament tworzą uniwersalną mieszankę, która zachwyci fanów tego typu trunków.
To rzemieślniczy rum wykonany w minimalnych partiach i destylowany ze świeżo tłoczonego soku z trzciny cukrowej. Jest ona zbierana ręcznie w okresie wyłącznie od października do maja. Gotowy destylat leżakuje przez 7 lat w precyzyjnie dobieranych beczkach z amerykańskiego dębu, a dzięki odpowiednim filipińskim warunkom klimatycznym dojrzewa wyraźnie szybciej aniżeli w innych rejonach świata.
Kasama charakteryzuje się aromatem z łatwo wyczuwalnymi nutami karmelu, wanilii oraz czekolady, które stopniowo przechodzą w tony cytrusów i pełnych orzeźwienia owoców tropikalnych. Na podniebieniu pozostawia niuanse dojrzałego ananasa, wanilii i szczypty morskiej soli. Finisz ma szczególnie długi i błogi, z subtelnym akcentem czarnego mielonego pieprzu.
Założycielką marki Kasama jest Alexandra Dorda, której rodzina zasłynęła w Polsce i na świecie najczęściej prowadzeniem gorzelni wódek Chopin. Nowa linia rumu powstała, by oddać cześć klasycznemu rzemiosłu, kulturze oraz ojczyźnie matki właścicielki. Inspiracja Filipinami pozwoliła stworzyć firmie wyjątkowy profil rumu, którym można cieszyć się solo lub urozmaicić nim wyśmienite koktajle.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Rum small batch filipiny 40% 0,7l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.