wyjątkowa kompilacja wytwarzana ze świeżych ziół, a także dodatku intensywnego anyżu i prowansalskiego kopru. Wszystkie komponenty na likier Ricard Plantes Fraiches są precyzyjnie pozyskiwane od lokalnych producentów z płaskowyżu Valensole, w Alpach Górnej Prowansji. Zbierane z zalanych słońcem pól i destylowane jeszcze tego samego dnia, oferują niepowtarzalne walory aromatów i smaków.
Plantes Fraiches ma jasną, niemal białą barwę z zielonymi, roślinnymi refleksami. W smaku przywodzi na myśl nuty werbeny, mięty i zwykle zielonego anyżu. Na podniebieniu wyczuwalne bogate niuanse lukrecji. Najnowsza formuła jest finalnie nieco mniej słodka od podstawowej wersji likieru marki.
trunek wytwarzany z myślą o osobach, które cenią subtelniejsze ziołowe likiery, z delikatnie wytrawnym finiszem.
23-letni Paul Ricard, student Akademii Sztuk efektownych (Beaux-Arts), w 1932 roku stworzył popularny przepis na Pastis de Marseille. Wcześniej, poprzez ponad rok eksperymentował z wieloma formułami, w celu osiągnięcia nadzwyczajnego smaku, w którym anyż zajmowałby wyjątkowe miejsce. Od tej pory w każdym wydaniu marki Ricard można odnaleźć ślad tej śródziemnomorskiej rośliny.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Likier plantes fraiches 45% 0,7l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.