Basso Fritto to olej słonecznikowo-sojowy do smażenia
Olej Frittò Basso to mieszanka wysokooleinowego oleju słonecznikowego i rafinowanego oleju sojowego, wyprodukowana z myślą o tych, którzy lubią smażyć, nie tracąc przy tym na jakości potraw i korzystnym samopoczuciu.
Basso Frittò to postępowa mieszanka wysokooleinowego oleju słonecznikowego (85%) i oleju sojowego (15%) wykonana z myślą o bezpiecznym smażeniu i gotowaniu w wysokich temperaturach. Potrawy smażone na oleju Frittò za każdym razem będą genialnie chrupiące i suche (nie będą nieprzyjemnie ociekać tłuszczem). Wysokooleinowy olej słonecznikowy mieści pokaźne ilości kwasu oleinowego (Omega 9, który sprzyja produkcji dobrego cholesterolu - HDL) i witaminy E, pierwiastków, które sprawiają, iż Frittò jest zrównoważony w wysokich temperaturach i bardziej wytrzymały na degradację podczas gotowania, co przekłada się na mniejszą produkcję substancji toksycznych. Z kolei olej sojowy stanowi cenne źródło kwasów Omega 3. Olej Frittò genialnie sprawdzi się jeszcze w daniach minimalistycznych. Świetnie nadaje się do sosów sałatek albo dań na zimno, do przygotowywania warzyw albo jako baza do sosów.
Waga netto: 1l
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla 1904 Fritto Olej słonecznikowo-sojowy do smażenia Italy 1L, 1400. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.