SONKO Wafle ryżowe z pestkami dyni i algami morskimi 130 g – smaczne i chrupiące!Wafle Ryżowe SONKO to zupełnie nowe ujęcie konwencjonalnego wafla. Są wytworzone z brązowego ryżu i mają niższy indeks glikemiczny niż zwykły biały ryż.
Zawierają na dodatek niewielką liczba wapnia, który pomaga tworzyć silne kości. Pyszny smak i niska zawartość kalorii sprawią, iż możesz cieszyć się swoją ulubioną przekąską bez poczucia winy!Wafle z brązowego ryżu – niski indeks glikemiczny, długie uczucie sytościRyż brązowy jest bardziej wartościowy odżywczo niżeli ryż biały.
głównie dlatego,mieści on dużo więcej błonnika, co przyczynia się do obniżenia indeksu glikemicznego potraw z jego udziałem, gwarantuje uczucie sytości na dłużej. Błonnik odpowiada dodatkowo za ochronę przewodu pokarmowego, reguluje trawienie i obniża ryzyko występowania nowotworu jelita grubego.Poza błonnikiem ryż brązowy jest źródłem witamin (z grupy B i witaminy E), składników mineralnych (wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo) oraz substancji takich jak: GABA, gamma-oryzanolu, fitosteroli, polifenoli, tokotrienoli i alfa-tokoferolu.
To właśnie dzięki nim działa on antyoksydacyjnie, ulepsza działanie układu immunologicznego, wpływa dobroczynnie na pracę wątroby i całego układu trawiennego. Ma także dużo niższy IG, a także zapewnia uczucie sytości na dłużej.Natomiast pestki dyni i algi morskie wspierają organizm w korzystnym trawieniu, dostarczają wielonasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 i działają antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie.Wafle ryżowe nie zawierają glutenu, co potwierdza certyfikat Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
W skrócie:– produkt bezglutenowy– źródło błonnika– wypiekane z pełnego ziarna– z pestkami dyni i algami morskimi– 1 wafel to ok. 36 kcal– chrupiące– świetny zamiennik klasycznego pieczywa– perfekcyjna przekąska każdego dnia
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Wafle ryżowe z pestkami dyni i algami morskimi 130 g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.