Otręby uzyskuje się w wyniku przemiału ziarna w procesie produkcji mąk i kasz. Składają się one z okrywy owocowej, warstwy aleuronowej wraz z okrywą nasienną oraz rozdrobionego zarodka i bielma. Otręby to na ogół nieprzeciętne źródło błonnika. Otręby to na ogół nadzwyczajne źródło błonnika.
Otręby w przemyśle spożywczym są użytkowane jako dodatek do chleba i wypieków cukierniczych, niezwykle do babeczek. Ponadto wzbogaca się nimi płatki kukurydziane, herbatniki i kruche ciasteczka. Można nimi wzbogacić naleśniki, omlety, placuszki, gofry i panierki do mięs. Są także wspaniałym dodatkiem do musli, granoli, jogurtów, twarożków, kefirów i owsianek. Można je także dodawać do koktajli i sałatek.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Otręby pszenne 5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.