Płatki jęczmienne momentalne
Płatki jęczmienne stanowią cenne źródło wartości odżywczych ponieważ są bogate w błonnik, fosfor, potas, magnez, wapń, żelazo i witaminy z grupy B. Płatki jęczmienne wykonane są z ziaren jęczmienia z pełnego przemiału. Podczas produkcji ziarna pozbawiane są plewki i okrywy owocowo-nasiennej. W wyniku intensywnego obłuszczania ziaren jęczmienia oplewionego pozyskuje się kaszę, a także płatki jęczmienne.
Najpopularniejszym zastosowaniem dla płatków jęczmiennych jest używanie jako dodatek do musli, ciastek czy chleba. Można także stosować do kleików, zup czy jako zagęszczacz do sosów. Zdjęcie jest przykładowe i może odbiegać od pokazanej partii.
Jęczmień to rodzaj zboża, który rośnie przede wszystkim w klimacie umiarkowanym. To jedno z pierwszych ziaren uprawianych poprzez starożytne cywilizacje – jęczmień znano i uprawiano w Egipcie ponad 10 tys. Lat temu. Co więcej, jęczmień jest czwartym przeważnie tworzonym na świecie (po kukurydzy, ryżu i pszenicy) zbożem. W rejonie Afryki i Bliskiego Wschodu z jęczmienia wykonane są tamtejsze narodowe dania, a także używany jest także jako dodatek do herbaty.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Płatki jęczmienne 1 kg, PŁJ. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.