elementy
burak nasiona* 100%
*artykuł rolnictwa naturalnego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, żeby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych, np. Groch, soja, cieciorka itp. Albo nasionach z łupiną np. Dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona znikome używamy w całości.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Nasiona buraka na kiełki 30 g Bio. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.