Jogurt Acidolakt VIVO jest produktem naturalnym i zdrowym, który można prosto przygotować w domu.
Jest to jogurt probiotyczny, który zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus acidophilus, Streptococcus salivarius ssp. Thermophilus i Lactococcus lactis ssp. Diacetylactis.
Te bakterie wspomagają korzystne funkcjonowanie układu pokarmowego i wytrzymałościowego, a także zapobiegają rozwojowi niekorzystnej flory bakteryjnej w jelitach.
Jogurt Acidolakt jest stanowczo polecany dla dzieci od 6 miesiąca życia, osób dorosłych i seniorów oraz w trakcie antybiotykoterapii.
Aby przygotować jogurt Acidolakt VIVO potrzebujemy jednej fiolki zakwaski i od 1 do 3 litrów mleka krowiego albo koziego. Mleko pasteryzowane należy podzielić na dwie części: jedną zagotować, a drugą schłodzić, a następnie wymieszać tak, żeby uzyskać temperaturę około 37-40 stopni Celsjusza.
Mleko niepasteryzowane należy zagotować w całości i ostudzić do tej samej temperatury. Do fiolki z zakwaską należy dodać odrobinę mleka i rozpuścić zawartość, a potem wlać ją do reszty mleka i precyzyjnie wymieszać.
Naczynie z jogurtem trzeba przykryć i owinąć kocem lub ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 6 do 12 godzin.
Po tym czasie jogurt jest gotowy do spożycia lub przechowywania w lodówce.
Jogurt Acidolakt ma delikatny smak i gęstą konsystencję. Nie zawiera barwników, zagęstników ani cukru.
Można go jeść samodzielnie lub dodawać do niego owoce, płatki śniadaniowe albo inne dodatki według własnego uznania.
Jogurt Acidolakt to genialny sposób na zdrowe śniadanie lub przekąskę dla całej rodziny.
Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów jogurtu.
Pamiętaj, iż zakwaski muszą być przechowywane w lodówce.
skład:
liofilizowane szczepy bakterii Lactobacillus acidophilus, Streptococcus salivarius ssp. Thermophilus, Lactococcus lactis ssp. Diacetylactis
liczba bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok. 5 mld.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Jogurt acidolakt vivo - box 2 sztuki. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.