tradycyjny produkt pochodzący z kondensacji małych i dojrzałych winogron kreteńskich.
Ma nieprzeciętny aromat i smak i jest
używany jako naturalny słodzik w tradycyjnych domowych wypiekach, naleśnikach, pączkach i innych.
Jest doskonałym źródłem żelaza i wapnia, magnezu, manganu, fosforu, potasu i miedzi. Ma parametry łagodzące dla gardła i dlatego na Krecie jest używany jako lek na kaszel.
Może być użytkowany poprzez osoby cierpiące
na anemię, a 1-2 łyżki rano dają organizmowi natychmiastowy zastrzyk energii.
- elementy: skoncentrowany moszcz winogronowy.
- Bez nienaturalnych dodatków. 100% naturalnych komponentów.
- mieści naturalne cukry z owoców.
- Bez konserwantów, zagęszczaczy i barwników.
- Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
- Producent: Cretan Nectar
- dokument BIO Nie
- Wartość energetyczna w 100ml: 1043kJ/249kcal
- Wartości odżywcze w 100ml: Tłuszcz 0g Kwasy tłuszczowe: -nasycone 0g Węglowodany 61g -w tym cukry 59g Białko 0g Sól 0g
- pojemność: 250ml
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Petimezi - skoncentrowana melasa winogronowa 250ml. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.