Mąka jaglana
Mąka jaglana jest wytwarzana w procesie mielenia kaszy jaglanej, która z kolei powstaje z prosa. Pomimo tego, iż mąka ta jest wyjątkowo lekkostrawna, ma w sobie sporo cennych części odżywczych. Odszukamy w niej również białka i nienasycone kwasy tłuszczowe, lecz warto pamiętać, że mąka z kaszy jaglanej słynie z bogactwa witamin, a w szczególności witamin z grupy B.
Mąka jaglana zalicza się do grupy tak zwanych mąk bazowych, obok na przykład mąki ryżowej, owsianej oraz gryczanej. Znamionują się one dużą uniwersalnością w kwestii ich stosowalności, a więc nadają się do nad wyraz rozmaitych dań i wypieków. Wszystko dlatego, że są dość miałkie, znikome i stosunkowo neutralne w smaku. Z tego powodu mąki jaglanej można użyć praktycznie do wszystkiego, także tam, gdzie konwencjonalnie stosuje się po prostu mąkę pszenną. Nadzwyczajnie spełni oczekiwania zatem jednocześnie do ciast, naleśników, słodkich placków, jak i do pierogów, czy także makaronów. Smaczny i godny polecenia jest na dodatek chleb jaglany.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mąka jaglana 25 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.