Mąka żytnia typ 720 jest nieprzeciętna do wypieku chleba żytniego i mieszanego. W okresie dużanocy użyjesz jej do zakwasu na żur.
Oprócz pieczywa mąka żytnia typ 720 pasuje do wyrobu makaronu oraz ciast i ciasteczek.
Mąka żytnia TO TA to zdrowsza alternatywa mąk pszenicznych. Poza zastosowaniem jej do chleba żytnieko, dodać ją można także do pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy i do makaronu. Gromadzi niemal wszystkie cenne pierwiastki, konieczne do właściwego funkcjonowania. Bogata w wapń, białko, fosfor, magnez, cynk, żelazo, sód, mangan i cenne witaminy z grupy B, D i K. Rekomendowana przyszłym matkom ze względu na zawartość kwasu foliowego, który wspomaga rozwój układu nerwowego u noworodków. Eksponuje się ciemniejszym kolorem i wyraźnie wyczuwalnymi drobinami.
Upieczony z tej mąki piernik zaskoczy gości niezwykłym aromatem.
typ 720 wymieszany z goździkami, kardamonem i innymi składnikami stanie się rewelacyjną alternatywą wobec gotowych przypraw korzennych. Mąka żytnia pasuje także do przygotowania chlebka skandynawskiego i razowych gofrów - dania uwielbianego poprzez łasuchów, którzy chcą pozostać fit.
Wartości odżywcze: Wartość odżywcza w 100 g towaru / *% w 100 g /
Wartość energetyczna1370 kJ / 16 % /
Wartość energetyczna327 kcal / 16 % /
Tłuszcz, w tym:1,7 g / 2 % /
- Kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g / 2 % /
Węglowodany, w tym:77 g / 30 % /
- Cukry2,5 g / 3 % /
Błonnik pokarmowy6,4 g / - /
Białko5,9 g / 12 % /
Sól<0,01 g / 0 % /
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mąka żytnia typ 720 5 kg - To ta. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.