Mąka pszenna wariant "00" to wysokiej jakości artykuł, który wykorzystywany jest na ogół w kuchni włoskiej, do produkcji pizzy neapolitańskiej.
Mąka jest biała, dzięki dokładnemu zmieleniu ziaren. Bardzo elastyczna, z glutenem, idealna do długiej fermentacji. W trakcie wyrabiania, ciasto staje się nadzwyczajnie spulchnione i lekkie.
Caputo to młyn znajdujący się w Neapolu, który produkuje szeroką gamę mąki dla profesjonalistów. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo zapewnia wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najkorzystniejsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Mąka wyśmienicie stanie na wysokości zadania do spodu pizzy. Produkt można także wykorzystać na ravioli, chleb albo foccacie i do gnocchi i makaronów.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mąka pszenna 00 Pizzeria 1kg/10 Caputo e,7. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.