Divella riso Carnaroli to ryż o niedługich i pulchnych ziarnach, wyśmienitych do risotto. Podobnie jak ryż arborio jest uprawiany w regionie Piemontu i Lombardii w północnych Włoszech. Jest uważany za jeden z najkorzystniejszych odmian ryżu, wyśmienity do wszelkiego typu risotto. Carnaroli nazywany jest "kawiorem ryżu". Ziarna Carnaroli są większe od większości odmian ryżu białego, ale mimo to są jednakowo kremowe i mają potężną konsystencję po ugotowaniu. z łatwością wchłania wodę, a kremowa konsystencja i wyjątkowy smak utrzymuję się podczas gotowania. Ryż Carnaroli jest na ogół droższą odmianą większości popularnych rodzajów, natomiast z pewnością warto zapłacić odrobinę wiecej i radować się wspaniale udanym i aromatycznym risotto. Konwencjonalnie używa się go do przygotowania risotto, nieco różni się od bardziej powszechnego ryżu - Arborio, gdyż ma wyższą zawartość skrobi, twardszą konsystencję i dłuższe ziarno.
Włoska firma Divella powstała w 1890 roku, kiedy to Francesco Divelli stworzył swój pierwszy młyn do mielenia pszenicy w Rutigliano, małym miasteczku rolniczym w prowincji Bari we Włoszech. Divella jest jednym z najmocniej znanych producentów makaronu z pszenicy durum.
Divella to symbol prawidłowego smaku i wysokiej jakości.
Waga netto: 1kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Divella Makaron muszelki Margheritine 60 Italy 0.5 kg, 905. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.