Kasza Bulgur z całego ziarna
Kasza Bulgur BadaPak jest powszechnie uznawana za bardzo wartościowy artykuł ze względu na wartości odżywcze jakie posiada. Zawiera widocznie więcej błonnika aniżeli pozostałe kasze. To rewelacyjne źródło potasu. Gromadzi żelazo i kwas foliowy. Dodatkowo dostarcza magnez, wapń, sód i fosfor. Kasza Bulgur BadaPak zawiera liczne witaminy: A, E, K, a także wit z grupy B (ryboflawinę, niacynę tiaminę, wit B6). Bogata jest jeszcze w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko. Kasza ta ma niski indeks glikemiczny.
Kasza Bulgur BadaPak może być podawana na słodko jak i też z daniami wytrawnymi. Spełni oczekiwania jako zamiennik ziemniaków czy makaronu. Będzie wartościowym elementyem zapiekanek, nadziewanych warzyw, przekąsek oraz dan orientalnych.
Kaszę bulgur należy wypłukać w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 7 minut bez przykrycia.
Kasza Bulgur pozyskiwana jest z ziaren najbardziej wartościowej pszenicy – durum. Ziarna zbóż są gotowane, następnie suszone, a potem rozdrobnione w celu pozbycia się otrąb. W ten sposób powstaje kasza bulgur, która cechuje się żółto-brązowym kolorem i lekko orzechowym aromacie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kasza Bulgur z całego ziarna 5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.