Zdjęcia produktu
Niestety na chwilę obecną w naszej bazie nie ma sklepów posiadających {produkt} w magazynie. Prosimy spróbować ponownie później.
vEEGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g
vEGGs to 100% roślinny zamiennik jajek do pieczenia i gotowania tworzony wyłącznie z naturalnych elementów. Ten prosty i instynktowny w użyciu substytut jajka może być stosowany w każdym daniu, w którym jajko pełni funkcję łącznika. Po prostu wymieszaj proszek vEGGs z wodą i zobacz, jak w ciągu 3 minut zamieni się wegejajko. VEGGs są łatwe w użyciu, nie muszą być przechowywane w lodówce i są wyjątkowo opłacalne – jedno opakowanie to równowartość 32 jajek kurzych. VEGGs to towar idealny dla wegan, nie-wegan i osób z alergiami.
*Uwaga: artykuł nie jest asygnowany do spożywania samodzielnie, w postaci jajecznicy lub omletu, też jako główny komponent dań rodzaju quiche lub frittata. Dla tego typu dań polecamy drugi artykuł z linii vEGGs: vEGGs Omelette.
składniki:
tapioka (skrobia z manioku), mąka ziemniaczana, łuska babki jajowatej, inulina (błonnik z cykorii), substancja zagęszczająca: guma guar*, czarna sól himalajska Kala Namak**, barwnik naturalny: karoteny roślinne.
*Guma guar jest w całości naturalnym wyciągiem z nasion krzewu guar.
**Sól Kala Namak nadaje produktowi jajecznego zapachu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1264kJ/301kcal
Tłuszcz 1,4g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3g
Węglowodany 56g
w tym cukry 2,3g
Błonnik 27g
Białko 2,8g
Sól 1,9g
Alergeny:
Brak danych
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
NEWFOOD Brian McWhorter Company,
ul. Raszyńska 22B
05-500 Piaseczno
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ!
vEGGs – nie tylko dla wegan i alergików
Dzięki vEGGs przygotujesz jajeczne dania i wypieki szanowane i serwowane na całym świecie, w wersji przyjaznej dla wegan i alergików: jajecznicę, omlet, quiche, frittatę, zapiekankę, naleśniki, brownie, muffinki i sporo innych! vEGGs to jednak potrzebnik w każdej kuchni, ze względu na wygodę użytkowania. Mają długi termin przydatności i możesz je po prostu trzymać w szafce, oszczędzając miejsce w lodówce.
100% natury płynącej z roślin
W Cultured Foods nie używa się nienaturalnych dodatków do żywności. Wszystkie produkty w tym vEGGs, stworzone są w 100% z naturalnych elementów pochodzenia roślinnego. VEGGs mają tzw. „czystą etykietę”, a ich skład to: mąka i białko z grochu, mąka z ciecierzycy, błonnik roślinny, ekstrakt drożdżowy, czarna sól himalajska, naturalne składniki zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), karoteny roślinne i naturalny wegański aromat.
“Jajka” przychylne środowisku i zwierzętom
Używając vEGGs do dań jajecznych, pieczenia i gotowania, oddziałujesz poprawnie na naszą planetę i nie krzywdzisz zwierząt. Produkcja vEGGs zużywa mniej energii i wody niżeli produkcja jaj kurzych i sprawia mniejsze zanieczyszenie. W procesie produkcji vEGGs nie cierpi żadne zwierzę.
W grochu siła!
Groch to bazowy komponent vEGGs Omelette, który zapewnia mu odpowiednią konsystencję i wzbogaca w korzystnie przyswajalne białko i dobry błonnik. Dlaczego jeszcze kochamy groch? Groch ma niski ślad węglowy, a przy jego uprawie zużywa się mniej wody niżeli przy uprawie soi czy białka pochodzenia zwierzęcego. Groch odgrywa także ważną rolę w nawożeniu gleby i jest
stosowany w uprawach organicznych.
W naszym rankingu znajduje się 0 promocyjnych ofert w cenie 0,00 zł.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla VEGGs Roślinny Zamiennik Jajek , 102g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.