Pyszna odmiana znanej herbaty bergamotkowej. Czarna swobodnie liściasta herbata cejlońska jest aromatyzowana olejkiem bergamotowym, skórką cytryny i płatkami kwiatów, aby uzyskać olśniewająco jednostajną mieszankę.
Sposób przygotowania:liczba: 2-3 g na 200 mlTemperatura: 95 °CNapar: 3-4 minuty Wskazówka: Herbatę tę można pić samą albo z odrobiną mleka i/lub cukru.komponenty: Czarna herbata ze Sri Lanki (90%), skórka cytryny, niebieskie chabry, krokosz barwierski, naturalny aromat bergamotki.Opakowanie: kompostowalne (PLA).Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.O Babingtons: W 1893 roku dwie Angielki, Isabel Cargill i Anna Maria Babington, postanowiły założyć herbaciarnię dla angielskojęzycznej społeczności Rzymu.
W tamtych czasach herbata nie była we Włoszech w ogóle powszechna - można ją było otrzymać tylko w aptekach. Ryzyko się jednak opłaciło, a Babingtons Tearoom przy Piazza di Spagna działa z powodzeniem do dziś.
obecnie marka sprzedaje swoje rewelacyjne herbaty na całym świecie! Jak mówi Chiara Bedini, obecna współwłaścicielka marki, "Nie sprzedajemy herbaty. Sprzedajemy wyjątkowe doświadczenie i historię "Babingtons" w filiżance.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Herbata czarna earl grey imperial, 100 g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.