Zdjęcia produktu


Ksylitol fiński danisco cukier brzozowy 1 kg intenson (INTENSON EUROPE)

(1000 g / ksylitol)
Cukier i słodziki INTENSON EUROPE
Dostepność na dzień 26.04.2024: brak

Promocyjna oferta cenowa:

Niestety na chwilę obecną w naszej bazie nie ma sklepów posiadających {produkt} w magazynie. Prosimy spróbować ponownie później.

Recenzje i opinie

Opis produktu Ksylitol fiński danisco cukier brzozowy 1 kg intenson

OPIS Ksylitol fiński Danisco cukier brzozowy 1 kg Intenson -posiada 40% mniejszą kaloryczność niżeli cukier -1 gram to 2,4 kalorii -indeks glikemiczny ksylitolu to jedynie 8 -zmniejsza pH w jamie ustnej -usprawnia wchłanianie wapnia w organizmie Ksylitol, cukier kukurydziany - słodzik stołowy.

Ksylitol jest to substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Naturalnie występuje w malinach, truskawkach, śliwkach, a choćby w kalafiorze. Ksylitol fiński to ksylitol pochodzący z brzozy. Samo określenie ksylitol może dotyczyć innych owoców i warzyw.

Wtedy przeważnie jest on wykonany z kukurydzy. W zależności od produktu z jakiego jest pozyskiwany mamy rozmaite metody pozyskiwania. Brzozowy stworzony jest przez fermentację przeprowadzoną przez bakterie i drożdże.

Natomiast ten z kukurydzy wykonany jest poprzez hydrolizę biomasy. Ma on wygląd i słodycz podobne do zwykłego cukru,zawiera 40% mniej kalorii. W dodatku ma niezwykle niski indeks glikemiczny IG = 8, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi.

1 gram to zaledwie 2,4 kalorii. Jego indeks glikemiczny wynosi jedynie 8, dla porównania tradycyjna sachoroza to IG = 70, a glukoza to aż IG = 100. Dlatego należycie stanie na wysokości zadania jako zamiennik cukru u osób, które w swojej diecie powinny wykluczyć produkty z wysokim indeksem glikemicznym, a nie chcą zrezygnować ze słodzenia kawa, herbaty albo słodkich przekąsek i ciast.W żywności ksylitol znajduje się głównie w gumach do żucia i cukierkach.

Coraz częściej jest używany jako zamiennik cukru w zdrowych wersjach słodyczy i ciastach. Perfekcyjnie pasuje do słodzenia kawy, herbaty, smoothie, deserów i lodów. Jest on odporny na działanie wysokiej temperatury, dlatego bez obaw możemy zamieniać cukier w przepisach na ksylitol.obecność ksylitolu w gumach nie jest przypadkowa.

w trakcie spożywania ksylitolu nie fermentuje on z bakteriami a co z tego wynika nie kreujeją się kwasy, które posiadają negatywny wpływ na szkliwo. Ma on wpływ także na obniżenie pH jamy ustnej i rozszerzoną produkcję śliny, co pozytywnie wpływa na stan naszych zębów.

Ksylitol wpływa w dodatku na ułatwienie wchłaniania wapnia, dlatego warto, by osoby, które borykają się niedoborami uwzględniły go w swej diecie. Posiada on jednak jedną wadę, przy zbyt pokaźnym spożywaniu może powodować przeczyszczenie, dlatego warto kontrolować pożywaną ilość w ciągu dnia.

CIEKAWOSTKINasz organizm jest w stanie budować ksylitol sam, zachodzi to podczas przemian metabolicznych w trakcie trawienia.Zamieniając w przepisach cukier na ksylitol dodajemy jego taką samą liczba jak konwencjonalnego cukru, ponieważ jego słodkość jest do siebie zbliżona.W żywności w składzie występuje pod symbolem E967.

komponenty100% Ksylitol brzozowy. Wartość odżywcza produktu w 100 g:Wartość energetyczna - 1 004kJ/240kcalTłuszcz - 0 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0gWęglowodany - 99,5g- w tym cukry - 0 g- alkohole wielowodorotlenowe - 99,5 gBłonnik - 0 gBiałko - 0 gSól -0 g SPOSÓB użyciastosować jak cukier biały.

Należy wprowadzać do diety stopniowo (rozpoczynając od ½ łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10 łyżeczek dziennie. Nie podawać zwierzętom! PRZECHOWYWANIEPrzechowywanie w suchym i chłodnym miejscu.

Dane oraz specyfikacja:

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

W naszym rankingu znajduje się 0 promocyjnych ofert w cenie 0,00 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Ksylitol fiński danisco cukier brzozowy 1 kg intenson. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Cukier i słodziki