Imbir kandyzowany plastry
składniki: imbir (52%), cukier (47,99%), substancja konserwująca - dwutlenek siarki (0,01%).
Imbir kandyzowany BadaPak niemało nadzwyczajnych cechy. Cykl kandyzowania pozwala zachować jego świeżość poprzez długi czas nie trwoniąc przy tym substancji odżywczych. Imbir BadaPak posiada węglowodany, kwas foliowy, liczne witaminy takie jak: B1, B2, C, A, E i K. Z grupy części mineralnych odnajdziemy w nim wapń, fosfor, sód, magnez, żelazo oraz potas. Jego ogromnym atutem jest zawartość olejków eterycznych oraz żywic (gingerol, zinferon).
Imbir kandyzowany BadaPak jest bardzo aromatyczny. Łączy ze sobą gorzki, nieco palący oraz równocześnie słodki smak. Można dodawać go do wypieków ciast i ciasteczek. To jeszcze korzystny dodatek konfitur i kompotów. Głównie dodany do herbaty wzbogaci ją nadzwyczajnym aromatem.
Imbir jest rośliną uprawną z gatunku imbirowatych. Pochodzi prawdopodobnie z Malezji. W stanie dzikim aktualnie nie występuje. Każdy wie jak wygląda korzeń imbiru natomiast nie każdy zna wygląd całej rośliny. Łodyga imbiru może sięgać nawet 1m wysokości, liście odrobinę przypominają trzcinę, gdyż są długie i lancetowate. Kwiaty kolor żółto-zielony. Gdy liście imbiru usychają, wówczas wykopuje się kłącza.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Imbir kandyzowany PLASTRY 0.5 kg, IMP. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.