Imbir kandyzowany plastry
komponenty: imbir (52%), cukier (47,99%), substancja konserwująca - dwutlenek siarki (0,01%).
Imbir kandyzowany BadaPak mnóstwo perfekcyjnych atrybuty. Proces kandyzowania pozwala zachować jego świeżość poprzez długi czas nie tracąc przy tym substancji odżywczych. Imbir BadaPak mieści węglowodany, kwas foliowy, liczne witaminy takie jak: B1, B2, C, A, E i K. Z grupy komponentów mineralnych znajdziemy w nim wapń, fosfor, sód, magnez, żelazo oraz potas. Jego ogromnym atutem jest zawartość olejków eterycznych, a także żywic (gingerol, zinferon).
Imbir kandyzowany BadaPak jest bardzo aromatyczny. Łączy ze sobą gorzki, nieco palący oraz jednocześnie słodki smak. Można dodawać go do wypieków ciast i ciasteczek. To na dodatek prawidłowy dodatek konfitur i kompotów. Przede wszystkim dodany do herbaty wzbogaci ją wspaniałym aromatem.
Imbir jest rośliną uprawną z gatunku imbirowatych. Pochodzi prawdopodobnie z Malezji. W stanie dzikim aktualnie nie występuje. Każdy wie jak wygląda korzeń imbiru natomiast nie każdy zna wygląd całej rośliny. Łodyga imbiru może sięgać choćby 1m wysokości, liście odrobinę przypominają trzcinę, gdyż są długie i lancetowate. Kwiaty kolor żółto-zielony. Gdy liście imbiru usychają, wówczas wykopuje się kłącza.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Imbir kandyzowany PLASTRY 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.