Imbir kandyzowany plastry
elementy: imbir (52%), cukier (47,99%), substancja konserwująca - dwutlenek siarki (0,01%).
Imbir kandyzowany BadaPak dużo świetnych cechy. Proces kandyzowania pozwala zachować jego świeżość przez długi czas nie marnując przy tym substancji odżywczych. Imbir BadaPak mieści węglowodany, kwas foliowy, liczne witaminy takie jak: B1, B2, C, A, E i K. Z grupy części mineralnych znajdziemy w nim wapń, fosfor, sód, magnez, żelazo oraz potas. Jego ogromnym atutem jest zawartość olejków eterycznych oraz żywic (gingerol, zinferon).
Imbir kandyzowany BadaPak jest wyjątkowo aromatyczny. Łączy ze sobą gorzki, nieco palący i równocześnie słodki smak. Można dodawać go do wypieków ciast i ciasteczek. To ponadto dobry dodatek konfitur i kompotów. Z zasady dodany do herbaty wzbogaci ją świetnym aromatem.
Imbir jest rośliną uprawną z gatunku imbirowatych. Pochodzi prawdopodobnie z Malezji. W stanie dzikim obecnie nie występuje. Każdy wie jak wygląda korzeń imbiru natomiast nie każdy zna wygląd całej rośliny. Łodyga imbiru może sięgać choćby 1m wysokości, liście odrobinę przypominają trzcinę, gdyż są długie i lancetowate. Kwiaty kolor żółto-zielony. Gdy liście imbiru usychają, wówczas wykopuje się kłącza.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Imbir kandyzowany PLASTRY 5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.