Siemię lniane mielone BadaPak dużo wartości odżywczych. Są bogatym i niezwykle cennym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3. Jednak najmocniejszym ich atutem jest zawartość lignanów. Są to roślinne związki o działaniu antyoksydacyjnym, posiadające cechy hormonów płciowych (estrogenów). Siemię lniane gromadzi ich kilkaset razy więcej aniżeli inne rośliny. Lignany wykazują dobroczynny wpływ na organizm. Gromadzi dwa rodzaje błonnika – rozpuszczalny i nierozpuszczalny. Na dodatek dostarcza dużo minerałów: sodu, potasu, magnezu, fosforu a także witaminy: E i wit z grupy B.
Siemię lniane mielone BadaPak należy jeść na bezkompromisowo, gdyż podgrzane może stracić dużo cennych właściwości. Najpopularniejszą formą spożywania zmielonego siemienia jest jego picie. Wsypujemy siemię lniane mielone BadaPak do szklanki, zalewamy wodą i pijemy, gdy mieszanka stanie się kleista. Siemię lniane mielone BadaPak może być dosypywane do jogurtów, mleka, koktajli, zup i sosów. Sprawdzi się jeszcze jako komponent domowego pieczywa.
Len jest jedną z najdawniej uprawianych roślin. Początkowo głównym jego zastosowaniem był wyrób dzianin. Wyjątkowo momentalnie doceniony zostały także nasiona lnu, a także olej z nich pozyskiwany. Aktualnie len uprawiany jest niemalże na wszystkich kontynentach a jego nasiona, czyli tak zwane siemię lniane znajduje się na liście superfood.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Siemię lniane mielone 5 kg, SLM. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.