Migdały zastosowanie w kuchni
Migały możemy zastosować w naszej kuchni na sporo zróżnicowanych sposobów. Wyśmienicie pasują równocześnie do pełnej świeżych owoców owsianki, jak i kruchych ciasteczek zbożowych. Na dodatek, migdały są niezastąpione podczas wypieku świątecznych ciast. Bez przeszkód można dopasować je z warzywami, a choćby mięsem albo rybą.
Migdały użycie w kosmetyce
Olejek migdałowy, powstający z nasion migdałowca, stanowi cenny komponent kosmetyczny. Wspaniale wpływa on równocześnie na nawilżenie, jak i regenerację suchej skóry. Na dodatek, pozyskiwany z gorzkich migdałów, kwas AHA na szeroką skalę wykorzystywany jest w medycynie estetycznej. Na przykład, w trakcie zabiegów posiadających na celu zwalczanie trądziku.
komponenty: migdały łuskane
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
WITAMINY
Migdały stanowią idealną skarbnicę witamin. Odnajdziemy w nich pomiędzy innymi witaminy z grupy B, takie jak: tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy, a także witamina B6. Ponadto, migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu cenną dla zdrowia naszej skóry witaminę E oraz potrzebną dla utrzymania dobrej niepodatności witaminę A.
MINERAŁY
Oprócz faktu, że migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu sporą dawkę energii i witamin z grupy B (odpowiedzialnych za korzystne funkcjonowanie naszego układu nerwowego). Nasiona migdałowca dodatkowo dowóz potrzebnych dla organizmu minerałów, w tym: wapnia, magnezu, żelaza, potasu, sodu, cynku, a także fosforu.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Migdały całe 500g, 3519967. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.