Daktyle w czekoladzie bez cukru, bez glutenu Pięć Przemian, 140g
Daktyle w czekoladzie bez cukru, bez glutenu Pięć Przemian to artykuł charakteryzujący się wysoką zawartością błonnika (11 g) oraz białka (4 g) oraz umiarkowaną zawartością tłuszczu (13 g). Mała jest też zawartość soli - zaledwie 0,07 g. Do produkcji użyte zostały owoce niesiarkowane. Niezawierająca glutenu czekolada uzyskała słodkość dzięki użyciu erytrytolu i stewii, a produkt posiada wyłącznie naturalnie występujące cukry.
komponenty:
daktyle (niesiarkowane) 68%, czekolada gorzka bez dodatku cukru 31,5% [miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,027%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy, masa kakao min. 60%], odtluszczone kakao w proszku, aromat naturalny pomarańczowy, kardamon, cynamon, sól himalajska. Produkt gromadzi substancje słodzące i naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1406 kJ / 338 kcal
Tłuszcz 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 43 g
Błonnik 11 g
Białko 4 g
Sól 0,07 g
Alergeny:
dane alergiczne: towar może zwierać orzechy, mleko, sezam i soję.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Pięć Przemian Simpatiko s.c.
ul. Łuże 20, Dąbrowa
05-092 Warszawa
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Daktyle w czekoladzie bez cukru, bez glutenu , 140g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.