Jak zastosować suszone figi? Oprócz tego, że smakuję wyśmienicie bez dodatków, wzbogacą smak wielu dań. W duecie z orzechami będą rewelacyjnym uzupełnieniem porannej owsianki. To idelny pomysł na wysoce energetyczne śniadanie. Bez obaw można dodać je na dodatek do ciasta np. Zamiast rodzynek. Jak jeść figi suszone? Najlepiej spożywać je bezpośrednio, ale można na dodatek wcześniej namoczyć je w wodzie. Wówczas owoce będą bardziej miękkie. Suszone figi nieprzeciętnie komponują się także z wytrwanymi potrawami. Serwowane z boczkiem lub kozim serem będą oryginalą przystawką na każdej imprezie.
komponenty: Figi suszone
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Co zawierają figi suszone?
Figi suszone to skarbnica ważnych dla zdrowia witamin i minerałów oraz błonnika pokarmowego. Dostarczają m.in. Magnezu, żelaza, potasu, prowitaminy A, witamin z grupy B i witaminy C. Zawartość wapnia w 100 gramach tych bakalii jest porównywalna do ilości tego pierwiastka w szklance mleka. Ponadto jego działanie jest wspierane poprzez obecność fosforu. Czy zatem figi suszone są zdrowe? To prawdziwa bomba witaminowa! Nasz organizm bez wątpienia się odwdzięczy za ten przysmak.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Figi suszone 1kg, 151912. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.