Truskawka liofilizowana - (100% truskawka) jest cennym źródłem witaminy C, A, PP a także witamin z grupy B. Truskawki posiadają niski indeks glikemiczny, dużą zawartość wapnia, fosforu i magnezu. Działanie przeciwzapalne truskawki zyskują dzięki obecności kwercetyny. Błonnik zawarty w truskawkach wspiera perystaltykę jelit. Posiada tylko naturalnie występujące cukry z owoców.
Przykładowe użycie: jako chrupiąca przekąska do owsianki, jogurtu, ciast, oraz dekoracji deserów.
Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody. Dzięki czemu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma mnóstwo zalet i bezspornie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym użytkowanie konserwantów i innych dodatków nie jest konieczne.
komponenty odżywcze:
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Truskawka liofilizowana 20g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.