Soja 50 g ekologiczne Nasiona na Kiełki Dary Natury
Smak:
finezyjne, lekko chrupiące
Zawierają dużo żelaza, wapnia, magnezu i elementów mineralnych. Są źródłem witamin C, B1, B2, B6, A, PP. Są antyutleniaczem, dodają energii i apetytu. Działają uspokajająco na układ nerwowy.
Kiełki są najszczególniej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy poznać owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią składnik zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów i wielu innych cennych substancji. Wszystkie elementy są łatwo przyswajalne poprzez organizm. Bezsprzecznie kiełki są nadzwyczajnym elementem zdrowej diety.
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób:
Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą albo innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. Groch, soja, cieciorka, itp. Lub nasionach z łupiną np. Dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
Kraj pochodzenia: Polska
atesty: BIO
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Soja ekologiczne nasiona na kiełki 50g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.