elementy
ekologiczna fasolka mung 100 %.
OPIS
ekologiczna fasola mung jest jedną z najmocniej wartościowych gatunków fasoli. Istotnie pożywna, genialnie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1367 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 6,6 g
Błonnik 16 g
Białko 24 g
Sól 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
certyfikat bio: atest BIO
EAN: 5902983782698
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
Kraj pochodzenia elementów: Indie
marka - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasolka mung bio 500 g - bio planet. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.