MSM występuje naturalnie w świeżych owocach i warzywach, w mleku krowim i w zbożach, ale jest szczególnie nietrwały, a obróbka cieplna i technologiczna oraz mrożenie i napromieniowanie żywności sprawia prawie całkowitą jego utratę. Zalecany sposób wykorzystania: zaleca się doustne przyjmowanie suplementu w ilości 1,5 – 6 g dziennie podzielonej na 3 porcje. Proszek można rozpuścić w wodzie albo dodać do posiłku. Kraj pochodzenia minimalistycznca: Chiny Metoda pozyskiwania: z DMSO i H202 Przeciwwskazania: MSM nie jest jeszcze skrupulatnie zbadany, dlatego kobiety w ciąży i karmiące nie powinny go stosować. Dotychczas MSM nie wykazał toksyczności choćby w bardzo wysokich dawkach. Nie odnotowano skutków ubocznych związanych ze stosowaniem MSM. W wyjątkowo rzadkich przypadkach może pojawić się uczucie dyskomfortu ze strony przewodu pokarmowego. Zdrowie: korzystna niepodatność, wydajne jelita, zdrowe stawy, poprawny cukier, solidna wątroba, antyoksydanty, po treningu, zdrowe włosy i paznokcie
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla MSM w proszku 500 g Nanga. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.